Kids spelletjes voor buiten

Dit zijn de leukste kids spelletjes voor buiten!

Lekker buiten spelen in de tuin of in het park daar maak je de kids altijd blij mee!!

De volgende spelletjes tips zijn ook tijdens feestelijke gelegenheden te gebruiken, zoals een verjaardagsfeest, kinderfeest of familiefeest. Maar zit je in het weekend met je billen op de bank na te denken wat je nu weer moet gaan doen met de kids dan zijn dit de tips voor jou als ouder. Bijkomend voordeel van deze spelletjes is dat het bijna niks kost.

De levensgrote zeepbel

Op Pinterest vonden wij een superleuke foto van een gigantische zeepbel en zo te zien ook nog eens makkelijk om te doen. We geven je uitleg over de benodigdheden en hoe je deze zeepbel kan maken.

Benodigdheden: Een kleine kuip, grote emmer of klein zwembadje, een hoepel en een Bellenblaas.

Zeep maken: Voor echte stevige, kleurrijke zeepbellen is dit een goed recept: 3 liter water, 300 ml groene Dreft, en 60 ml glycerine. Dit mengsel dien je wel 24 uur op voorhand te maken.Wil je toch onmiddellijk aan de slag, vervang de glycerine dan door 30 g suiker en gebruik warm water om de suiker in op te lossen. Verdubbel de ingrediënten als je een (klein) zwembadje gebruikt.

Obstakelrun

Nog een heel leuk spelletje voor buiten!

Benodigdheden: alles wat je maar kan vinden in je huis of tuin: een ladder, emmers, touw, lint, elastieken, stoelen, banken,… Laat je fantasie werken maar zorg wel dat het veilig blijft!

Maak het overbruggen van de eerste hindernissen makkelijk en laat de moeilijkheidsgraad stijgen naar het einde toe. Laat ieder kind om beurt het parcours afleggen. Neem hun tijd af met een timer (optioneel) en aanmoedigen maar.

Ballonnenhockey

Hiervoor heb je van die kunststof buizen nodig die gebruikt worden om te leren zwemmen. Je knipt ze in kortere stukken. Zorg dat je meer stokken dan kids hebt!

Blaas enkele ballonnen op en zet een paar (was)manden buiten. Zeg tegen de kinderen dat ze moeten proberen de ballonnen in de manden te krijgen, maar dat ze die enkel mogen aanraken met de stokken. Laat ze maar experimenteren hoe dat het beste kan. Zo zijn ze wel even bezig!

Welk kind komt er als eerste op om een tweede stok te nemen en zo de ballonnen vast te ‘grijpen’?

Koekhappen

Koekhappen is altijd leuk voor kinderen. Maak het moeilijker door een blinddoek op te doen. Donuts zijn lekker maar ontbijtkoek kan natuurlijk ook. Happen maar!!

Punten gooien

Punten gooien is een beetje zoals op de kermis. Kinderen moeten ballen gooien naar bepaalde doelen waar punten op geschreven staan. Doelen kunnen kommetjes, hoepels of manden en emmers zijn. Dit is ook heel leuk als je een zeil hebt waar je in mag knippen.

Limbodansen

Limbodansen is helemaal hip. Koop wat leuke slingers en ballonnen bij bijvoorbeeld de Action of Wibra en tover jouw tuin om voor een Zuid-Amerikaans sfeertje.

Je kan gewoon een bezemsteel gebruiken, handig!

Lets go!! De Lente staat voor de deur, lekker buiten spelen.

De fotobron is Pinterest en een erg leuke site voor tips is feestprints.

Bron: Go-Kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *