Dagje park met de kids

Op de fiets, picknickmand gevuld met fruit, koekjes en pakjes drinken. Dit staat garant voor een gezellige dag in het park. In Eindhoven hebben we genoeg mooie natuurparken om eens lekker rond te struinen of je kleedje uit te leggen voor een uitgebreide picknick. In deze blog zetten we mooie parken van Eindhoven op een rijtje:

Genneper Parken

Leef je samen met je kinderen uit in de Genneper Parken. Het park is een natuurgebied, liggend in het verlengde van het Stadswandelpark. Het park heeft verschillende wandelpaden die je leiden langs een prachtige natuur, waaronder de Dommel en de Tongelreep. Hoe leuk is het om hier met de kinderen op te suppen?

Ook vind je hier de boerderij Genneper Hoeve, het preHistorisch dorp en het Heempark Frater Simon Deltour. Sluit jullie dag af met een warme chocomel bij Paviljoen Genneper Parken.

Henri Dunantpark

Het Henri Dunantpark gelegen in het noorden van Eindhoven is een geweldig speelparadijs voor kinderen, maar ook zeker de ouders worden hier niet vergeten. Je vindt hier speeltoestellen, een klimnet, kabelbaan, basketbalveld, zandbakken en zelfs een mini skatepark voor de stoere kids onder ons. Zoals ik al zei, worden de volwassenen niet vergeten. De ouders kunnen vissen in de visvijver, picknicken en hun yoga oefeningen uitoefenen op de ruime grasvelden.

Stadswandelpark

In het stadswandelpark kan je een heerlijke middag doorbrengen. Gelegen nét buiten het drukke centrum van Eindhoven. Dit is het park voor kunstliefhebbers, want kunst en natuur zijn met 30 sculpturen met elkaar verbonden.

Voor de kinderen is er de Sterrenwacht en een ruimtewandeling door middel van een gratis app. Sluit de dag af bij het Stadspaviljoen of restaurant parkzicht. Hier kunnen de kinderen nog even door ratelen op de speeltoestellen.

Philips de Jongpark

Dit park was vroeger het eigendom van de welbekende familie Philips in Eindhoven. Tussen het groen vind je het Parkpaviljoen, hier kun je terecht voor een lunch of en bak koffie. Op loopafstand van het park bezoek je zo de training van de spelers van PSV. De Herdgang is op loopafstand.

Wie wil er nu niet de picknickmand pakken en op de fiets stappen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *